hits

Vil skrive bok

 • 30.10.2017 - 14:21

Jeg tror jeg må få tatt denne drømmen til virkelighet. Er det noe jeg alltid har drømt om så er det å få gitt ut min egen bok. En bok om meg og min oppvekst. For dere som ikke kjenner meg, så har jeg slitt en del psykisk. Faktisk i mange år. Det er først for ett halvt år siden jeg har sett på meg selv som "frisk". Det er deilig å kjenne på den følelsen av og ikke gå på medisiner lenger, og samtidig føle at man fungerer fint i hverdagen. Jeg håper virkelig det fortsetter sånn, og at det nå endelig skal gå min vei.

Men - Jeg har alltid vært glad i å skrive. Både dagbøker for hånd, dikt og blogge for andre.  Jeg har alltid vært veldig ærlig, og delt mye av og om meg selv. Men jeg har ett mål om å skrive denne boka. Nei, faktisk to. Jeg vil dele min historie, men jeg ønsker å inspirere og motivere andre som sliter psykisk til og ikke gi opp håpet. For det er ett lys i enden av tunnelen. Du må bare gå og gå og ikke gi deg! Til slutt finner du lyset, og det gjør livet verdt å leve!  Ingen fortjener å ha det vondt. Ingen fortjener å slite psykisk. Alle fortjener å ha det bra. Dessverre sliter mange psykisk og har det ikke bra. Det er veldig trist å se! 

Jeg tror jeg må bare sette i gang med boka! Starte, og jobbe med boka fremover! Jeg har jo ikke dårlig tid, men jo mer jeg skriver på den, jo fortere blir den mest sannsynlig gitt ut. En bok blir det uansett en dag! Det har jeg bestemt meg for! 

Charlotte 

Winter wonderland

 • 29.10.2017 - 21:25

bildene er hentet fra pinterest 

Nå gleder jeg meg til snø og vinter. Det er noe med vinteren - den har sin egen sjarm. Synes det er så mørkt og trist ute nå, så hadde vært helt greit med litt snø som kunne ha lyst opp litt ute. Se for deg at du har vært ute i snøværet og kulda, og kommer inn til pledd og en kopp med kakao. Herlig! Det er sånn vinteren skal være! Velkommen vinter - jeg gleder meg til du kommer! 

Flere som gleder seg til vinteren?

Charlotte 

Meg.

 • 23.10.2017 - 14:06

Oppnå drømmene sine

 • 23.10.2017 - 11:26

Jeg har så mange drømmer. Så mye jeg har lyst til å oppnå, men jeg er ikke tøff nok. Det blir bare med tanken. Jeg hater å gå ut av komfortsonen. Liker best å være der jeg føler meg trygg. Hvordan skal jeg da klare å utvikle meg som person? Hvis jeg ikke skal våge å gå i de ukomfortable situasjonene.  Jeg må jo utfordre meg litt. Det er ikke alltid jeg har en god nok konkret på hva jeg skal gjøre heller - der har jeg ett problem.

Jeg drømmer jo blant annet om å skrive bok, bli Coach og jeg har lyst til å hoppe i fallskjerm. Jeg har lyst til å reise til Australia og Paris. Det er liksom så mye jeg har lyst til. Skal det aldri bli virkelig? Hva må egentlig til? Jeg føler at livet mitt til nå har vært basert på uventede handlinger som har dukket opp underveis i livet. Ingenting av det har vært planlagt overhode, men så må man jo bare gjøre det beste ut av det der og da. Det gjelder jo med oss alle. Alle møter oppturer og nedturer her i livet, Man må bare prøve å gjøre det beste ut av det. 

Jeg tror jeg må bli flinkere til å følge hjertet. Stå på, og gjøre det jeg brenner for. Men så dukker opp ett nytt problem opp igien - og det er at jeg kan endre tankesettet ganske fort. Finne nye interesser og andre ting jeg ønsker å satse på. Dette kan skje ganske fort. I det ene øyeblikket vil jeg jobbe med mennesker, og hjelpe dem. Tenker da på det å være Coach. I det andre øyeblikket så finner jeg på noe annet som virker spennende.  Satse på fotografering for eksempel. Også går det en stund så endrer den meninga seg helt totalt. Da kan jeg ha funnet noe annet igjen som virker kjempespennende, og som jeg vil finne mer ut av. Det er liksom ikke faste ting jeg klarer å ha fokus på. Jeg er mer en person som ønsker å variere, og gjøre forskjellige ting. 

Nå skal jeg uansett konsentrere meg om en ting jeg alltid har drømt om - nemlig det å bli mamma. Nå er det svangerskapet og guttungen som venter som er i full fokus. Endelig blir i hvert fall EN av mine drømmer til realitet.

Charlotte 

Halvveis i svangerskapet

 • 22.10.2017 - 22:32

Det er så rart å tenke på. Jeg er allerede halvveis i svangerskapet. Tiden flyr så utrolig fort. Synes ikke det er lenge siden jeg fant ut at jeg var gravid, og satt hos legen og var 7 uker på vei.  Nå er jeg 20 uker og 1 dag på vei. Jeg var halvveis i går. På fredag var jeg på ultralyd igjen, og alt stod bra til med lillegutt. Han hadde vokst siden sist gang. Dessverre ble det dårlig med ultralydbilder, for han lå med ryggen til og med ansiktet innover. Men det går helt fint. Jeg fikk jo ultralydbilder første gangen jeg var på ultralyd. Det beste er at alt er bra med lillegutt. Det er det viktigste for meg.

Jeg og mamma var og hentet klær, bilsete og litt diverse som jeg fikk av ei dame vi kjenner tidligere på kvelden i dag. Vi fikk sortert alle klærne jeg nå har fått tak i. Har funnet ut at jeg alt har masse klær, og ikke trenger så mye mer.  Det er mer andre ting jeg mangler og trenger. Jeg trenger såper, salver osv fra apoteket, håndkler, bleier og ammebh og innlegg. Mye er på plass, men det er jo en del som gjenstår også. Jeg merker at hormonene er på plass. Når jeg drev og hengte opp barneklær i sta, så begynte jeg å grine. Gleder meg så utrolig masse til å bli mamma. Det er noe jeg virkelig ser frem til.

Charlotte 

 

Høst i finværet

 • 18.10.2017 - 23:27I dag måtte jeg bare komme meg ut i det fine høstværet og få tatt noen bilder. Det ble da noen bra bilder! Det var en fin tur i sola. Tror jeg var ute i 1 1/2 time. Sola varmet godt. Jeg gikk en tur opp på Bjøralt gård og så på lamaene også, men jeg kom visst midt i spisinga. Jeg gikk ikke nærme dem. Er så redd for å bli spyttet på. Var godt å komme seg ut på foto tur igjen. Børste av støvet på kameraet. 

Høsten er en vakker årstid! 

Charlotte 

Rabattkode til deg

 • 17.10.2017 - 12:35

I samarbeid med viphuset.no får du nå -20% hvis du handler hos dem og bruker rabattkoden: che10

Anbefaler alle å besøke viphuset sin hjemmeside. De har så utrolig mye fint! 

Du finner nettsiden til viphuset HER

Charlotte 

Giveaway på insta

 • 16.10.2017 - 16:12

Jeg er så heldig å ha fått muligheten til å ha en giveaway på instagram profilen min. Har du instagram? Tenkte jeg skulle gi mine lesere muligheten til å delta også! I samarbeid med viphuset.no har jeg fått lov til å dele ut dette flotte etasjefatet med strass.  Jeg synes det er helt nydelig, og synes slike etasjefat er kjempefint! 

Du finner konkurransen på min instagramkonto @frkhagen92

Charlotte 

Instalately

 • 15.10.2017 - 17:22


1.  Fredagens middag. Biff og fløtegratinerte poteter med brokkoli og sopp. 
2. Min nye favoritt på leppene. Lip Plumping balm fra nu skin.
3. Sofakos med tv og te 


1. Epoch baobab body butter fra nu skin. Den er så fantastisk god å bruke på hele kroppen, og den lukter så utrolig godt i tillegg. 
2. Eplekake som jeg lagde. Den ble utrolig god.
3. Høstblad


1. Fårikål! Jeg bare elsker fårikål! Kunne ha spist fårikål hver dag om jeg hadde hatt mulighet
2 Bilder fra jeg var på ultralyd. Skal på ultralyd førstkommende torsdag igjen. (19.10) Gleder meg kjempemasse ♥
3. En blekksprut bamseleke til nurket mitt som ei har laget. 

Følg meg gjerne på instagram @frkhagen92

Charlotte 

 

Friday

 • 13.10.2017 - 22:58

For en fin og rolig fredagskveld jeg har hatt alene. Jeg har spist god mat, og bare kost meg masse med tv titting og avslapning. En typisk fredag - med andre ord. Ulempen med å lage så god mat er at jeg blir så fort mett, men da har man rester til senere. Eller så har jeg drevet og strikket litt også. Akkurat nå strikker jeg en altfor stor sokk. Er ikke helt fornøyd, for jeg tror jeg tar opp maskene på sidene feil når jeg driver med hælen. Det blir nemlig noen hull som jeg da må tette med nål og trå. Og det skal jo ikke være nødvendig.  Heldigvis skal jeg til farmor i morgen, så hun kan gi meg ett kurs. Jeg får bare strikke en liten sokk mens jeg sitter der, så hun får vist meg det. Jeg skal nemlig knekke den koden med å strikke sokker med hæl nå. Det har jeg bestemt meg for.  Jeg spiste faktisk dessert i kveld også. Sjokoladepudding. Det er ikke ofte jeg kjøper dessert til å ha etter maten, men det går an en gang iblant.

Nå skal jeg se ferdig senkveld med Thomas og Harald, så tror jeg at jeg skal legge meg etter det. Merker jeg er sliten og trøtt. 

Charlotte 

Svar på spørsmål

 • 11.10.2017 - 22:36

Hvordan har du det for tiden?
Takk som spør :) Jeg har det veldig fint. Formen er veldig bra om dagen, og det er utrolig godt når jeg ikke har noen plager under svangerskapet. Eneste jeg sliter med for tiden er å få sove. Sover ikke noe særlig verken om natta eller om dagen, og det blir litt slitsomt i lengden. Men men. Da får jeg trent litt på det å ha lite søvn også. Psyken sliter jeg heller ikke med lenger. Jeg har jo tidligere slitt psykisk, og gikk jo på antidepressiva. Det sluttet jeg med når jeg ble gravid, og det går overraskende bra uten. 

Har du noen typiske symptomer på å være gravid?
I starten av svangerskapet slet jeg mye med kvalme. Da klarte jeg kun å få i meg frukt og kjeks. Nå kan jeg spise middag også, og det er godt.  Har også slitet litt med bekkenet, men det har gått over.  Så jeg har vel hatt noen typiske symptomer ja. Jeg prøver å gå noen turer i uka, så jeg får bevegd meg litt, for tenker det er veldig viktig frem mot fødsel. 

Har du handlet inn noe til ungen som kommer?
Ja, jeg har handlet inn en del allerede. Jeg har vel nesten alt av utstyr på plass nå, men det er jo fortsatt mye som mangler. Det jeg har skaffet til nå er sprinkelseng, madrass, dyner og sengetøy, stellebord, vogn, vippestol, uro til å feste på senga, bæresele, dailybed, babynest og flaskekoker. Jeg har også fått tak i litt klær, men der er det mye som mangler ennå. Har også en del kluter, gulpekluter, noen få par sko og litt småtteri.  Synes jeg har fått tak i veldig mye til å være så tidlig i svangerskapet. Men jeg tenker jo hvor fortere, jo bedre er det. 

Har du bil?
Nei, det har jeg dessverre ikke. Jeg har førerkortet, men ikke bil. Skulle veldig gjerne ønske jeg hadde bil, da jeg bor på Kalvsjø. En plass som er litt "øde" til, og hvor avstandene er litt store. Men det er helt klart noe jeg sparer til, og håper å få råd til etter hvert. 

Brukte du prevansjon når du ble gravid? 
Her burde jeg skamme meg veldig. Prevensjon har jeg vært veldig slapp til å bruke ganske lenge, og det er noe jeg absolutt må bli flinkere til. Det er noe jeg vil starte med igjen når barnet har kommet. 

Hvordan har du tenkt til å løse det å ha barn sånn rent økonomisk? 
Jeg skal søke det jeg kan søke på gjennom NAV, og tenker det at det da blir veldig viktig å planlegge handlingen bedre. Sette opp handleliste, og handle en gang i uka. Det er noe jeg startet med så vidt for en liten stund siden, og det er egentlig veldig smart å gjøre. Man sparer masse penger på det, for da slipper man disse småturene hele tiden.

Charlotte 

 

A cup of tea

 • 11.10.2017 - 14:52

I dag våknet jeg opp til regn, og det var kaldt på stua. Måtte få fyr i ovnen, og finne meg en kopp te her.  Har enda ikke fått helt varmen i meg, men det begynner å hjelpe på nå. Måtte til og med finne fram Kari Traa ullsokkene mine. Jeg fryser alltid på føttene. Må nok strikke meg ett par sokker snart. Har egentlig nok prosjekter å lage nå. Driver og strikker noen julegaver, og litt diverse. Morsomt med hjemmelagde julegaver. 

Skal etter hvert ut i regnet også. Må en rask tur på butikken. Er ikke helt klar for det enda, men heldigvis har jeg ingen store planer i dag. Kun være hjemme og ta det med ro. Jeg sitter alltid med noe i hendene mine. Broderer litt også iblant. Prøver å bli ferdig med en duk jeg begynte på for mange år siden hos farmor. Har også tenkt til å brodere pakke julekalender til barnet mitt også. Det har jeg hatt når jeg var liten. Synd at ting blir borte hele tiden. Må bli flinkere til å ta vare på ting.  Tror mye ble borte da det var en del mus på loftet hos mamma for lenge siden. Da ble mye kastet. Jeg skylder på det jeg! 

Hvordan er været hos deg? Hva gjør du i dag?

Charlotte 

Ja, jeg skal faktisk bli mamma

 • 04.10.2017 - 17:31

Det er så mange tanker som går igjennom hodet mitt. Jeg er så spent, og nervøs. Både gruer og gleder meg. Alt på en gang. Det har ikke gått helt opp for meg at jeg skal bli mamma enda. Kanskje litt mer etter at jeg var på ultralyd, men jeg synes hele situasjonen er spennende og litt rart på en gang. Jeg sitter her med så mange spørsmål. Spørsmål jeg ikke får svar på før barnet har kommet, og er i fangene på meg. Hvordan kommer jeg til å være som mor? Kommer jeg til å bli en flink mor? Kommer jeg til å takle det?Jeg er så avhengig av søvn. Hva om barnet mitt bare skriker hele natta, og ikke vil sove? Hvordan kommer jeg da til å takle det med lite søvn? Jeg er så nervøs på at ting skal gå galt, men det er jo så klart det siste jeg ønsker skal skje. Jeg er jo ei veldig omsorgsfull person, og jeg ønsker jo selvfølgelig kun det aller beste for barnet mitt. Jeg er egentlig ganske utålmodig. Skulle helst ha født i går, og hatt barnet i fanget mitt allerede nå. 9 måneder virker så lenge. 

Det blir rart å bli mor for første gang, men jeg gleder meg. Det blir nok en fin ting i livet mitt. Da blir fokuset helt annerledes. Da er det barnet som må prioriteres før meg selv. Heldigvis har jeg god støtte fra familie og venner ♥

Charlotte 

Still meg spørsmål

 • 03.10.2017 - 14:36

Nå har jeg ikke vært så veldig aktiv i det siste på bloggen, så det er kanskje vanskelig for dere å finne noe å spørre om. Det er nå de siste dagene jeg har begynt å være aktiv med bloggen igjen, men jeg tenkte allikevel at dere kan få muligheten til å stille meg spørsmål. Jeg vet ikke om det er noen som lurer på noe, men jeg prøver med dette innlegget.

Er det noe du lurer på om meg? Noe du er nysgjerrig på?
Still dem, så svarer jeg på lørdag. 

Charlotte 

Høst

 • 03.10.2017 - 13:38Jammen er høsten en fin årstid. Har drevet og kikket rundt på bilder av høsten på nettet, og har funnet så mange flotte bilder av denne årstiden vi er i. Det minner meg også på at jeg må bli flinkere til å komme meg ut i naturen. Tror jeg må finne meg en tur venn. 

Om høsten er det mørke kvelder med tente stearinlys. Man skal ligge under pleddet med noe varmt i koppen, og se på tv eller en serie. Eller lese bok. Være ute, og komme inn i varmen. Det er mye som er fint med høsten ♥

Charlotte 

Kilder: tumblr.com

Den som gir seg er en dritt

 • 02.10.2017 - 13:33

Reis deg opp. Ikke la tankene vinne over deg. Du er så mye mer verdt enn du tror. Du ble skapt på denne jord for å leve, og for å ha det bra. Du er ett menneske som fortjener å ha det godt her i livet. Ett liv er bygd opp med både oppturer og nedturer. Utfordringer, sorg og smerte. Ingen har ett liv hvor alt er perfekt og går på skinner. Man møter motgang, opptil flere ganger. Det handler om hvordan man skal klare å takle dem. 

Jeg har slitt mye psykisk. I flere år. Det er først nå jeg kaller meg «frisk» , for jeg har lært meg å finne gleden i hverdagen, og måter å takle motgang på når de treffer meg i trynet. Veien har vært langt å gå, men jeg ga aldri opp. 

Daglig er jeg innom bloggere som sliter. Jeg kjenner folk som sliter psykisk også. Jeg skulle så ønske jeg klarte å hjelpe dem, men jeg får dessverre ikke gjort noe annet enn å støtte dem. De må gjøre noe med det selv. Ja, for alt sitter i hodet. Hvordan du tenker, og hva du velger å gjøre når de depressive tankene dukker opp. 

Her er allikevel noen tips som jeg ønsker å gi deg;

Har du mange tanker? Mye rot og kaos opp i hodet ditt? Sett deg ned, finn frem penn og papir og skriv alt ned. 


Hver gang en negativ tanke dukker opp, så snu den om til noe positivt. For eksempel; «I dag kommer det til å bli en ræva dag». Snu det, og fortell deg selv «I dag kommer det til å bli en bra dag». Si det gjerne høyt.
 

Fortell positive ting til deg selv i speilet. Gå på badet om morgenen. Titt i speilet, se på deg selv, og fortell til deg selv at du er bra nok, jeg er pen, i dag kommer det til å bli en bra dag osv. 

Finn noen du føler deg trygg på, og snakk ut om det du tenker og føler. Det å dele det med noen er SÅ viktig. Å bære og slite på noe alene gjør det bare vondt verre

Få profesjonell hjelp. Gå til psykolog, eller noe som hjelper deg. Her i min kommune har jeg samtaler med psykisk helse i kommunen, og det er gratis!

Ikke gi opp! Jeg heier på deg! Husk at du er BRA nok akkurat som du er ♥

Charlotte 

Oktober måned

 • 01.10.2017 - 17:58

Nytt år med ny oktober måned er i gang. I dag er det 1 oktober, og det betyr at Rosa sløyfe aksjonen er i gang. Dette er en sak jeg støtter hvert år. Det er en god sak som er viktig at vi støtter her i Norge. Nemlig kampen mot brystkreft. 

Litt fakta :

 • Brystkreft er den klart hyppigste kreftformen hos kvinner og rammer 3300 kvinner hvert år. Én av tolv norske kvinner vil utvikle brystkreft i løpet av livet.
 • Takket vært forskning på behandling og tidlig oppdagelse av brystkreft overlever flere enn tidligere. I følge Kreftregisteret lever nesten 90 prosent av alle kvinner som får brystkreft fem år etter at de fikk diagnosen. 
 • I 2015 døde 663 kvinner av brystkreft.  
 • At overlevelsen ved brystkreft øker, har sammenheng med forbedrede metoder for utredning og behandling, i tillegg til tidligere diagnose grunnet mammografiscreening. Det er også jobbet mye med bevissthet hos kvinner, slik at når man får en forandring i brystet, går man til legen tidligere.
   

Jeg har startet en egen innsamling i forbindelse med rosa sløyfe aksjonen.  Bli med og støtt en viktig sak ved å gå å klikke >HER<

Charlotte 

Charlotte

VelkommenJeg er ei 25 år gammel jente fra Hadeland. Venter en gutt i mars 2018. Blogger om min hverdag, psykisk helse og deler fotografier jeg tar. Kontakt/sponsing: cedvardsen305@gmail.com

@frkhagen92

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign